Bakonyalja G.W.G Hivatalos Oldala
http://www.kepfeltoltes.hu/100531/minilogo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 
 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!
Kattints a képre a teljes mérethez!Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez!
http://www.kepfeltoltes.hu/100531/minilogo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kattints a képre a teljes mérethez!
 

 

Látogató

látogató olvassa a lapot.

 

Csatlakozz a Bakonyalja GWG ultracsoporthoz!
Légy tagja te is egy fantasztikus brigádnak!

Bezárás

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 

Kezdetek                                      

A szurkolói csoportunk 2008-ban alakult meg,ami az első szervezett szurkolói társaság kezdetét is jelentette. 2008 nyarán pár barát eltervezte,hogy jó lenne egy szurkolói csoport,amely az FC Ajka felnőttcsapatát buzdítaná,és segítené  a lelátókról. Az elképzelés meg is valósult.

A társaság az azóta a törzshelyünkké vált Rigó Vendéglőben találkozott először,és itt kezdődött el minden. Akkor még a sima FC Ajka Ultras néven működtünk,és az első igazi debütálásunk  a Lombard Pápa elleni meccs volt,ahol szervezett keretek között szurkoltunk.Ekkor még  a sálak,kürtök,és persze a hangunk volt a legfőbb eszközeink.Ekkor a létszámunk elég ütős volt,elég sok vállalkozó szellemű fiatal,és idősebb is képviseltette nálunk a személyét.

Ezután arra a következtetésre jutottunk,hogy ez menni fog és belecsaptunk a lecsóba.Jöttek a tervek dalokra,rigmusokra,ötletek tömkelege jött drapitervekre és zászlómintákra. Mindenki kivette magát a szervezésből,és minden ment mint a karikacsapás.Egyszerre lettünk ismertek és elismertek az NB II másodosztályában.Vezérünk ebben az időben nem volt,hiszen úgy terveztük el hogy mindenki hozzá rak egy adagot a dologhoz,amivel egész lehet az egész történet.Folyamatosan meccsekre jártunk,szervezkedtünk,és építettük fel a szervezett szurkolást.

Később kialakult a mag,amely mindenhová követi  a csapatot,és mindenhova oda teszi magát,akármi van. Hazai meccseken alap dolog hogy kint van a brigád,idegenbe ahová akartunk,oda mindig eljutottunk,amit elképzeltünk azt majdnem minden esetben sikerült megvalósítanunk. Elég sok barátot szereztünk több helyről is,szoros barátság alakult ki  a tatabányai ultrákkal,akikkel még ma is tartjuk  a kapcsolatot.

Elismeréseket,dicséretek özönét kaptuk a  teljesítményünk miatt,ahol megfordultunk,általában szívesen fogadtak minket,persze van pár kivétel de ezeket nem sorolnám. A csapat is megragadt az NBII-ben,és ez még inkább arra ösztönöz minket hogy érdemes folytatni.

Később fontos eszközünk lett a pirotechnika is,amiket általában Szhelyről vagy Budapestről szereztünk be,ezzel még színesebbé tettük  a produkcióinkat. Sok drapit készítettünk,amik által színesebbé tettük  a hazai szektorunkat.Fél Magyarországot bejártuk,és mindenhol ott hagytuk  a névjegyünket.

Azóta eltelt kb. 3 év és elég sok minden változott...Mentalitás is,emberek estek ki  a táborból,mára már mintha visszaesett volna az a hatalmas elán,ami eddig megvolt bennünk. Lehetne kertelni,de ez az igazság....és nem hallgatjuk el.
Létszámunk megcsappant,néha szánalmasan szereplünk,de a MAG ami volt az ma is megmaradt.

2008/2009-es szezon                  

 


Brigádunknak ez volt az első szezonja.

Az őszi idényben elég kevés idegenbeli meccsekre tudtunk eljutni,ami elsősorban a közlekedésnek ( a vezetőség igért nekünk fűt fát zöld lombot ,de semmi nem lett belőle) és az anyagi dolgoknak köszönhető,de hazai környezettben igényes,látványos koreográfiákat valósítottunk meg,és hajtottuk  a csapatot ezerrel . :)

Az elején még a csapatnak is újdonság volt hogy van egy  "mag" aki mindig a győzelmüket kívánja,akarja,és buzdítja őket. De aztán fokozatosan kezdtek elfogadni minket,egyre közvetlenebbek lettek velünk (ez megnyilvánul  a meccs végi pacsizásban,és abban hogy meg tapsolnak minket a srácok). Pozitív viszhangokat véltünk felfedezni a játékosok és a nézők körében egyaránt,ami köszönhető annak hogy mi minőségi szurkolást valósítunk meg,és hogy mi minden meccsen a végsőkig hajszoljuk a srácokat.

Úgy véljük illetve bizonyított tény hogy a szurkoló(ultra) a csapat 12. játékosa,az aki minden körülményben (jóban/rosszban XD ) a csapat mellett áll és velük együtt veszi fel  a harcot az elenféllel.

Az első meccseken még nem rendelkeztünk "kellékekkel" ami annak volt tudható hogy még csak "ismerkedtünk" ezzel  a szubkultúrával. Aztán később már megjelentek nálunk  a zászlók illetve  a drapériák mint kötelező kellékek. Fokozatosan elkeztünk fejlődni (ami még most is tart) , és úgy érezzük hogy felvehetjük  a versenyt más csapatok (NBII es-csapat) szurkolóival.

A meccseinket illetően nem lehetett panasz  a játékosok szezonbeli teljesítményére,amit befolyásolt a mi teljesítményünk is.Például hazai meccsen a Pápát és a Tatabányát is elvertük,és ott is minőségi szurkolást mutattunk,pedig ott még nem is volt elég látványelem.

A tavaszi szezonra minden megváltozott. Táborunk még ha kevés létszámmal is,képviseltette magát hazai és idegenbeli meccseken egyaránt. Szerváltunk görögtüzet illetve füstbombákat.még hangulatosabbá és látványosabbá téve a koreográfiákat. Minden hol pozitív visszajelzéseket kaptunk ( voltak helyek ahol  a biztonsági szolgálat emberi dícsértek minket...). Próbáltunk mindenhol színvonalas szurkolást létrehozni,ami sikerült is még ha kevés létszámmal tudtunk megjelenni idegenbeli meccseken.Hazain persze sokan voltunk,ami ugyanúgy hangulatos volt mint az idegenbeli meccsek,de a  hazai illetve idegenbeli meccsek között azért tapintható a különbség.

Az idegenbeli meccsekre való túrák  hangulatosan teltek el (ami köszönhető volt az útba eső kocsmáknak és az összehangoltságnak. Minden egyes szezonbeli meccsen jót szórakoztunk. (mondhatjuk úgy is hogy összekötöttük  a kellemest a hasznossal)

Egyszerűen pokoli illetve félelmetes hangulatot keltettünk mindenhol ahol  a brigádunk megfordult (volt minden mint  a búcsúban XD görögtűzek füstbombák...), hazai pályán meg talán nem is akadt ellenfelünk aki leszurkolt volna.

Egy szó mint száz  élményekkel,dicséretekkel,tapasztalatokkal gazdagodva zártuk le ezt a szezont.

 

Jövőre sem adjuk alább, HAJRÁ FC AJKA!!!!!2009/2010-es szezon                  


Na a 2. szezonunkat is túlélte a brigádunk! Csoportunk 2 éves fennállását ünnepli,és ebben  a szezonban is tapasztalatokkal,és a további szurkolási tudással gazdagodtunk,ami köszönhető annak is hogy ahol tudtunk ott fantasztikus légkört teremtettünk,az összes hazai meccsen képviseltettük magunkat,és minnél több idegenbeli meccseken próbáltunk jelen lenni.

A közlekedési szokásaink nagy részben nem változtak,volt egy-pár alkalom amikor a csapatbusz segítségével jutottunk el bizonyos idegenbeli meccsekre,ahol néha még belépőt sem kellett megvenni,de nagy részt maradtak  a kocsis utazások,amit ezúton is köszönünk Tatár  kollégánknak,és nagyon hálásak vagyunk neki! Idegenben hoztuk  a formánkat,mindenhol ahol megfordult a társaságunk  ott garantált volt a hangulat.

A csapat hozzáállása a  táborhoz elég furcsa volt,hiszen maguktól nem jöttek volna ki megköszönni  a szurkolást (tisztelet a kivételeknek!),bezzeg ha hívtuk őket! A csapatból csak néhány játékoson látszott hogy tetszik nekik  amit mi művelünk hétről hétre,a többieken a közöny halvány sugarai látszottak. A nézőktől respecteket kapott a brigád,mindenhol ahol ott voltunk pozitív viszhangokat véltünk felfedezni,szóval az emberek nagy részének tetszett amit alkottunk (még hogy ha szívták is be a füstbombák és a görögtüzek füstjét :D). Ezt mi úgy fogtuk fel hogy sikerült a 2. évünkben is minőségi szurkolást megvalósítani.

Ellenefeleink nem sűrűn voltak  a lelátón,ugye tudjuk hogy a nyugati csoportban egykét olyan csapat van akinek van is valami csoportja,ilyen például  a Pécs,akinek akadtak fanatikusai,akik elutaztak hozzánk,illetve a tatabányai cimborák,akik megtiszteltek azzal minket hogy lefurikáztak ide egy-két autóval. Szóval ennek a két csapatnak  a fanatikusai azok,akik tiszteletüket tették nálunk.

A koreográfiák megint sokszínűek voltak,mint  a tavalyi szezonba: füstbombák,görögtüzek hada,drapériák,zászlók sokasága, rigmusok és dalok áradata. Hazai meccsek nagy részén előkerült valami pirotechnikai eszköz,hogy még jobban megspékeljük  a szurkolásunkat.A drapériák,zászlók használata is elmaradhatatlan volt a szurkolás szempontjából,és az is örömteli,hogy egyre több lesz  a drapériánk,így a korlátok,kerítések már úgy nézek ki,mint egy karácsonyfa.

A brigád is összeszokottabb lett,igazi baráti társaság alakult ki, és ezeket a baráti szálakat az idegenbeli túrák még szorosabbá tették. Az idegenbeli túrák hangulata a tavalyi évre emlékeztetett minket,ott is a móka,mulatság,és az útbaeső kocsmák és persze a totális szurkolás játszották  a főszerepeket. (Az alkohol fogyasztása ebben az évben is jellemző volt a csoprtunkra nézve.) Ahol megfordult a csoportunk ott elmaradhatatlan volt az extázis,és hangulatos légkörre lehetett számítani.

Egy szó mint száz,ismét élményekkel,tapasztalatokkal gazdagodva zártuk le ezt a szezont,és már készülünk  a következőre. Ja és kösz hogy elolvastátok ezt a hosszú évértékelést!

 

Álé FC Ajka Álé Bakonyalja G.W.G!


 

 

 

 

 

 

 
                                                          A Szervezet szurkolás ideológiája

  Az ember,személyes szabadság vágya mellett,egyben társas lény is.Igényli a többi ember társaságát.A közös cél,a közös sors,a biztonság tudat vágya,az egymás iránti elkötelezetség,bajtársiasság,a  győzelemben való hit,és a  küzdőszellem szolgál alapjául annak az igénynek,hogy az emberek egymás társaságát keresve,csoportokba tömörülve,közösségeket hozzanak létre.Kialakitsák a közösséget megtestesítő szimbólumokat, illetve annak identitását,szellemiségét képező aspektusait.
  Eme elvek alapján hozták létre  az első szervezet szurkolói csoportokat római fiatalok a 60-as évek végén.Az önmaguk által megszervezet közösséget ULTRÁ-nak,az az szélsőségesnek,ami túl való-nak nevezték el.Az ultrák mentalitásának sajátossága,hogy a számukra a labdarúgó stadionok nem csupán sportlétesítmények,hanem az egykori római birodalom amfiteátrumainak a mai
megfelelői.A labdarúgók sem csupán sportolók,hanem az egykori arénákban harcoló gladiátoroknak a  mai utódai,tehát harcosok.Önmagukra is így tekintenek.Szemléletükben az ultrák
a lelátó "harcosai",akik folyamatos,és jól felépített szurkolással(éneklés,kántálás,sálazás,pirotechnika alkalmazás,koreográfia) révén nyújtanak lélektani támogatást,segítséget az "arénában" küzdő társaiknak.Az ultrák gondolat,és érzelem világának a
fundamentuma a következő alapeszme:Az ultra a 12.játékos!!!
  Az ultra mentalitás nem csupán egy labdarúgó csapat,és/vagy egy sportág iránti értelmi-érzelmi alapú  elkötelezetség,nem egy korosztályhoz kötött divatintézmény,unatkozó magukkal kezdeni nem tudó egyének gyülekezete.Az ultra a nagybetűs,folyamatos KÜZDŐSZELLEM ideológiája,ami nem köthető sem életkorhoz,sem nemhez!!!

Kik az ultrák?

Az ultrák,a sportklubokat támogató szurkolói csoportok egy jellegzetes stílussal rendelkező vállfaja,leginkább az európai és Dél-amerikai futballcsapatok mérkőzésein találkozhatunk velük,de mára igen nagy csoportja alakult ki az egész Földön.Európában is,és Magyarországon is.Ma is nagy erőbedobásal tevékenykednek a magyar ultrák.

Története:

Ez a különleges szurkolói stílus legelőször Olaszországban,a 60-as években bukkant fel,amikor az egyesületek jelentősen leszálították a stadionok bizonyos szektoraiba szóló belépőjegyek árát.

 

Maga az ultra szó latin eredetű,jelentése:ami túl van,szélsőség.A korai 90-es évek óta,az ultras szubkultúra,megjelent a casual,valamint Angliában kialakult huligán(hooligan) stílus,amik kultúrákhoz hasonlatossá fejlődött.

Jellegzetességek:

A csoport általában egy szűkebb vezetői szerepkört birtokló mag köré épül ki(ők irányitják az egész csoportot)míg a létszám a kisebb csoportokból szerveződik össze,melyek összetételét meghatározhatják baráti,és lokális szálak is,esetleg azonos politikai nézet.Általában az idősebbek szavát a fiatalok feltétel nélkül elfogadják,fontos a hierarchikus felépítés.Persze  nem feltétlenül van ez  így mindig.Általában a csoportba kerülés bizonyos feltételekhez kötött.

Mindig jelen kell lenned az összes hazai meccsen,és idegenbe is kísérned kell a csapatot!
Az újonnan belépet tag lesz a "mindenes",stb.

Ha ezeknek a megfelelt egy bizonyos ideig,akkor teljes értékű taggá válik.Persze utánna  nem azt jelenti,hogy nem kerülhet ki a csopotból!!!

Csoportok jellezetességei:

A csoportok rendelkeznek külömböző méretű transzparensekkel,drapériákkal,zászlókkal,melyeken a csoport neve és jelképe található.Némelyik csoport legyártatja és árusitja a saját termékeit,mint pl:sálat,sapkát,pulóvert vagy kabátot,cd,dvd,vagy netán saját újságot.Egy csoport létszáma a néhány főtől a több százig is terjedhet,a stadionokban általában saját állandó helyük/szektoruk van.Egy,vagy akár több is.Saját weblap,vagy fanzine szintén fontos részét képezi a mozgalomnak.Általában a kapu mögötti helyeket szokták elfoglalni.

A mozgalom íratlan szabályai:

Az ultrák a meccsek folyamán minden esetben állnak!
Lehetőség szerint,a távolságok és anyagi akadályok ellenére minden meccsen meg kell jelenni otthon és idegenben!
Szünet nélkül támogatni(énekelni,tapsolni)kell a csapatot,az eredmény alakulásától függetlenül!
Állandó törzshely a stadionon belül!
Mindenféle atrocitás kezdeményezése TILOS!Ha netán őket éri ilyesmi,akkor természetesen megvédik magukat,és egymást!
Tagsági díj fizetése.

 

 

 

Ultrák a meccsen:

A nagy rangadókra általában látvánnyal,koreográfiával készülnek a csoportok.Ezek kivitelezése akár hetekig is eltarthat.A koreók mérete,kidolgozottsága a csoprt anyagi helyzetétől,illetve az előkészítő munkában résztvevők létszámától,tehetségétől,ötletességétől is függ.Ezek témája a Klub,vagy a csoport dícsőitése,esetleg az ellenfél kigúnyolása is lehet,de a kettő kombinációja is gyakori,esetleg más aktualitás téma.Az élőképekhez gyakran görögtűzeket,füstbombákat,és egyéb pirotechnikai eszközöket is felhasználnak,lufik,papírfecnik,és műanyag csíkok mellett.Gyakori technika az egész szektort beterítő,általában műanyag fóliából készült óriás zászló,amelyre előzetesen festik rá az aktuális témát.Persze ez nem jellemző,hiszen elég nagy anyagi költsége van.Persze általában szoktak kérni támogatást a szurkolóktól,de ez leginkább a tagsági díjból és az eladót ajándéktárgyakból befolyt összeget költik errea célra!
A látványelemeket,a mérkőzést megelőzően,méretétől függően,akár több órával a meccs előtt szálítják a helyszínre,ahol elvégzik az esetleges utómunkálatokat.A bemutatóra a csapat bevonulásakor kerül sor.Minden csoport rendelkezik saját szimbólummal,címerrel.Ez sok féle lehet,gyakoriak az erőt,a hűséget jelképező bulldogok,vagy egyéb harciasságot,nemességet tükröző állatok a címerben(oroszlán,sárkány,párdus,sas),esetleg pajzs alakú címer évszámokkal,rövidítésekkel.Nem ritkán politikai jellegűek is lehetnek(Che Guevara arckép,sarló és kalapács,kelta kereszt,hazánkban Nagy -Magyarország,pontossabban Kárpát-Haza,apostoli kettős kereszt stb)esetleg könnyedebbek,mint a sörös korsó,rajzfilm figura,vagy merihuana levél.Maga a szurkolás(kórus)fontos részét képezi a mérközés közben megoldandó feladatoknak.Nagyobb csoportokat megafonnal irányítja az előénekes.Valahol már erősitőt  szereltek fel(Ferencváros),így lesz egységes az éneklés.

Dobokat is szoktak a meccsen használni,ezzel is segítík az éneklést,és persze a tapsot.Fülbemászó slágerek átdolgozása adja a repertoár nagy részét.Gyakori az utált ellentábor szidalmazása is abban az esetben is,mikor az nem egyezzik meg az aktuális ellenféllel(szerintem badarság),ami gyakran szintén dalban foglalva valósul meg.Megemlítendőek a fütty,a hajlongás,és az ugrálás kombinációk is.A mérkőzés jellemző része a kerítésmászás is,amely a gólöröm egy felhevültebb kifejezési formája.A meccs végén szokás a csapat megtapsolása,még akkor is,ha nem úgy alakult az eredmény.Persze kivételek is akadnak(pl:Ferencváros).

 


 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 

Kattints a képre a teljes mérethez! Kattints a képre a teljes mérethez!

 

 

 Kattints a képre a teljes mérethez!

 

       Régi Galéria!       http://www.kepfeltoltes.hu/100531/minilogo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

         Új Galéria!        http://www.kepfeltoltes.hu/100531/minilogo2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

                                         

 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha